Even terug in de tijd, Het verhaal van Mujahid Abou Yacoob A-Tunsie…

Alle lof aan de Heer der werelden

Een van de toppers hier in Syrië. Hij stond bekend om zijn enorme moed, hij was als leider altijd te vinden in de voorste linies. Ik herinner mij nog het moment dat we zwaar werden aangevallen door de vijand. Broeders haastten zich om dekking te zoeken, en Abu Yaqoob? Hij liep er gewoon op zijn gemak bij alsof er helemaal niets aan de hand was.

Hij was een van de leiders in de grote veldslag van Khan Toman (waar onze broeders Yasin en Mourad Shuhada zijn gevallen). Hij was hardvochtig tegen de vijand, maar nederig tegenover zijn broeders. Hij was een harde werker in Jihad, en als je zijn uitstraling op het slagveld zou zien stond je al met 10-0 voor. Hij kon altijd goed met de broeders uit Nederland en België opschieten.

Hij viel begin mei 2013 Saheed toen het leger van Bashar een konvooi stuurde om een strategische plek (in de omgeving van Aleppo) terug te veroveren. Hij heeft gevochten als een leeuw en kreeg een kogel net onder zijn hart. Alhamdulilaah hebben de Mujahideen deze konvooi gestopt, en de vijand zware verliezen toegebracht. Veel broeders mochten getuigen zijn van de glimlach op zijn gezicht toen hij als martelaar stierf. En zoals iemand zei toen hij hem als Saheed op de grond zag: “Het lijkt net alsof hij van het zonnetje staat te genieten.”

We vragen Allah hem te accepteren van onder de Shuhada en hem het Hoogste Paradijs te laten binnentreden, met de Profeten, de Martelaren, de waarachtigen en de oprechten.

Nederlandse/Belgische Mujahideen In Shaam/Irak – Minbar Tawheed, Dawah,Hijrah & Jihad.

Plaats een reactie